søndag den 19. juni 2011

Den lækreste lakselasagne



Forleden lavede kæresten og jeg denne super lækre lakselasagne. Der er SÅ meget smag i, så håber i tør give jer i kast med retten!



Det skal du bruge (2-3 personer):
- en pakke laks á 250 g
- 300-400 gram frossen spinat
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 2 tomater
- min boghvedebechemelsovs
- fuldkornslasagneplader
- evt. lidt parmesanost

Det første du skal gøre, er at dampe spinaten i ca. 5 min (husk at hæld væden fra)
Derefter skærer du grøntsagerne og laksen ud i skiver.

Så mangler der egentlig kun bechemelsovsen:

1. smelt 2 spsk olivenolie/kokosolie eller smør
2. kom 4 spsk boghvedemel i ovenstående
3. kom 1 bouillon terning i med 2½-dl kogende vand. Kom vandet i stille og roligt mens du rører rundt. Det skal samle sig. Hæld mere vand i hvis den er for tyk.
4. til sidst skal den krydres med ca. 1 lille tsk muskatnødspulver og salt og peber (og evt. en lille knivspids kanel).

Så skal alt ovenstående ligges i lag i et ovnfast fad. Først spinat, dernæst løg og hvidløg, så laks, tomat, bechemel og lasagneplade, så spinat igen, løg og hvidløg, laks, tomat og tilsidst bechemelsovs. Evt. lidt ost på toppen :)

Ind i ovnen i ½ time på 200 grader :) Wupti, så er der fisk på en lækker måde.


Husk at få fisk mindst 2 gange om ugen (200-300 gram om ugen) :) - Fisk har et højt næringsindhold og er særlig rig på D-vitamin som mange af os danskere mangler. Desuden indeholder fisk, især fede fisk som laks, essentielle fedtsyrer. Essentielle betyder at de er livsvigtige. Faktisk kaldes de også "F-vitaminet", da de betragtes som værende lige så vigtige som andre vitaminer.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar