lørdag den 11. juni 2011

Body Scrub

Du behøver ikke bruge en masse penge på hudpleje, når du selv kan lave det derhjemme af ting du sikkert alligevel har liggende :)

Denne hjemmelavede blanding giver rigtig blød hud og en flot glød. Det kan godt ske at det sviner lidt, især hvis man har hvide badeforhæng på badeværelset (som jeg har, haha), men lidt luksus er svineriet værd.

Du skal bruge:
- 1 del olivenolie eller mandelolie
- ca. ½ dl rørsukker
- ca. ½ dl fint havsalt
- ca. ½ dl blåbær
- 1 brev grøn te pulver (hvis du skulle have det liggende, ellers kan det godt undværes)

Så skal det bare blandes sammen og masseres godt ind :).

Frisk og sprød æbledessert


Denne friske dessert fik jeg serveret af en medstuderende, under en tung opgaveskrivning. Den friskede os alle op i studiegruppen!
Jeg fik aldrig spurgt efter opskriften, men har prøvet i samarbejde med mine smagsløg at gengive retten. Den er meget let at lave og tager ingen tid.

Til 2 små portioner:

- 1 æble skæres i tynde både
- ½ økologisk citronskal rives over æblebådene
- Saften fra en ½ citron presses over æblebådene
- Ca. 1 cm ingefærrod rives over æblerne
- Drys vaniljepulver og kanel over (jeg havde ikke mere kanel i huset, så brugte nelliker istedet, hvilket var helt fint)


Enjoy :)

Den bedste tunsalat



Denne salat slår alle de salater jeg har smagt og er inspireret af salat Nicoise fra Sund Base! Jeg kan kun opfordre jer til at prøve den! Der skal en masse forskelligt i, men de forskellige fødevarer komplimenterer hinanden perfekt, så det ville være ærgeligt at udelade noget. Tilgengæld er salaten rigtig nem at lave :)

Sådan laves den (til 2 personer):

Gril eller steg:
½ rød peberfrugt med salt og peber

Rist:
1 håndfuld solsikkekerner med salt

Kog:
1 håndfuld grønne bønner (det skal kun have 1 min ca. så de forbliver sprøde)
2 æg eller hvor mange du vil have..

Bland ovenstående med:
1 håndfuld rucolasalat
1 håndfuld romainesalat
1 lille håndfuld oliven, gerne blandede.
1 dåse tun (husk at kig efter de certificerede, så det ikke går ud over delfinbestanden ;) )
½ glas grillede artiskokker (kan købes i Irma)

Vend det hele med saften fra en citronbåd, lidt olivenolie og salt og peber.





Vi er ikke helt færdige endnu. For denne asiatisk inspirerede dressing gør sig RIGTIG godt til salaten


Den laves sådan her:

Rør 3 spsk. soyayoughurt (eller A38) med 1 tsk Brun Miso paste (kan købes i en helsekostforretning). Pres 1 hvidløg i. Pres lidt citronsaft ned i blandingen. En lille knivspids stødt koriander. Og til slut salt og peber.



Lækkert lækkert lækkert :)

Cremet persilledrik



Persille smager godt og persille er sundt, så hvorfor ikke lave en juice af persille ?

Denne er mild og cremet, og utrolig nem at lave.

What to do:

Blend 2 dl soyamælk med 2 håndfulde persilleblade samt et drys vaniljepulver. Blend til det får en flot grøn farve..



Iskold nydelse - Rooibush icetea



Det er blevet sommer og temperaturen sniger sig stille og roligt op, så hvad er bedre at køle sig ned på end iste?


Denne er hjemmelavet og rimelig sund :) 


Rooibush isteen er lavet af Rooibush teblade, som stammer fra en Sydafrikansk busk.
Rooibush te indeholder intet koffein så den kan sagtens drikkes inden sengetid og serveres for børn. Rooibush te siges at være en sundhedste, da den indeholder en masse vitaminer og mineraler..  Men har desværre ikke kunne tjekke det igennem, da fødevaredatabanken ikke er opdateret med lidt mere alternative fødevarer!!

Men prøv at smag Rooibush te. Det er anderledes, men ganske godt. Det smager sødligt og har en flot rød farve.  

Opskrift:

Jeg lavede den inden sengetid igår aftes, så den kunne stå og trække og blive kold natten over i køleskabet.

Hvis du bruger løs Rooibush te, så put omkring 5 spiseskefulde i et tefilter. Hæld ½ liter kogende vand over. Hak en god håndfuld mynteblade eller citronmelisse i. Pres ca. en halv citron i. For at give det sødme kan du tilsætte 2-3 spsk birkesød, agavesirup eller rørsukker.
Der skal bare rigeligt af alt i, da alting smager af mindre når det bliver koldt.

Voila... Pynt med lidt mynte- eller citronmelisseblade og isterninger.

Ynglings (mini) bananpandekager - MUMS!

Her til morgen vågnede jeg med en sød tand, så jeg måtte en tur ud i køleskabet for at se hvad det kunne tilbyde.

Her er hvad jeg fik bikset sammen:




Ser det ikke lækkert ud :)?




Som i kan se bestod morgenmaden af 3 komponenter; bananpandekager, nøddeknas og bærsymfoni.

Her er opskriften:

Bananpandekager (ca. 20 stk):

Blendes:
- 2 bananer
- 3 mellemstore æg
- ½ tsk vaniljepulver (alternativt vaniljestang)
- et drys kanel eller nelikker

Dette skal bare steges på en mellemvarm pande i kokosolie (med smag, for så smager det meget bedre) og formes som små blinis af en spiseskefuld dej.


Der skal være rigeligt med olie så de ikke brænder på. De er nemlig lidt skrøbelige. De skal heller ikke have så længe.. Ca 45 sek på hver side.

Nøddeknas:

Hak:
- 2 håndfulde nødder (jeg brugte mandler og paranødder)
- 4 dadler

Drys:
- lidt kanel eller nelikker samt vaniljepulver.

Bærsymfoni:

Bland det du har.. Jeg blandede frosne blåbær, hindbær og stikkelsbær med friske jordbær.


Ja, og så er der serveret :) Hvor mange personer den er beregnet til er svært at vurdere. Der er til 20 pandekager... Jeg kan blive mæt af 15... Så det må være max 2 personer .. Men kom rigeligt med fyld på, så mætter det mere..


Forresten, så gør skyr sig RIGTIG godt til retten. Havde det bare desværre ikke i huset. Det er også med til at mætte bedre. Drys evt. lidt vaniljepulver på skyren.

Håber du tør give dig i kast med retten, for den smager rigtig godt..

fredag den 10. juni 2011

Lækker morgenmad

Jeg elsker morgenmad og hver morgen er jeg hundesulten! Når tiden er til det, kan jeg derfor godt lide at få en solid start på dagen.

Her er et foreslag hvis du har lyst til at prøve noget nyt:



Menu:
1. Asparges med parmaskine
2. Grøntsagsmuffins
3. Blåbær/appelsin juice
4. Hårdkogt æg
5. Agurk

Ret 1 og 3 har jeg allerede lagt opskrifter ud for. Ægget kan i forhåbentlig godt finde ud af at koge ;)  - Og agurken er hellere ikke rocket-science. Så er der jo kun grøntsagsmuffins tilbage, og opskriften kommer her:

3 æg
ca. en halv pose frossen spinat (skal lige dampes først)
½ rødløg (hakkes)
2 mellem revede gulerødder (husk lige at presse væden ud)
½ revet rød peberfrugt (husk lige at presse væden ud)
eventuelt lidt revet squash (husk lige at presse væden ud)
salt og peber
eventuelt noget paprika eller cayennepeber

Det skal bare blandes og ned i muffinsforme. Ind i ovnen i ca. 15-20 min i en 200 grader varm ovn. Og så er der serveret.  



Held og lykke :)

ps. undskyld den ringe billedekvalitet. De blev nemlig taget med Iphone!



Blåbær-appelsin juice

Hej alle

Her til morgen lavede jeg denne lækre juice


Sådan laves den:

Køres i saftpresseren:
1 appelsin (uden skal)
1 æble

Køres i blenderen:
Ovenstående saft
2 gode håndfulde frosne blåbær
et drys kanel


Smager rigtig godt til retter med æg eller lidt saltet morgenmad såsom bacon.. Juicen giver nemlig et friskt, sødt og lidt syrligt indspark :) - og så er den jo også super sund.  





Nem hverdagsmad på 20 min

Forleden lavede jeg denne ret med kylling og rød pesto og grønne asperges svøbt i parmaskinke. Det er meget let at lave, og der er masser smag i !



Kyllingspyd:

Mariner en pakke kyllinginderfilet med en god sjat olivenolie, 2 skiver citron, 2 hvidløg og salt og peber. Det må gerne trække i nogle timer i køleskabet.
Herefter sættes de på spyd (spydene skal lige skylles i vand eller lægges i blød så de ikke brænder i ovnen). Sæt nu kyllingespydene ind i en 225 grader varm ovn i 12 min. Herefter tages de ud og et godt lag rød pesto (bare køb et glas færdiglavet) kommes ovenpå kyllingen. Pynt med persille.

Asparges:

Skyl asparges og rul parmaskinke rundt om. Ind i en 225 grader varm ovn i 12-15 min.



Så dette er virkelig nem hverdagsmad der kan laves på 20 min.

Forresten gør fuldkornsris sig godt til :)

Kokosvand - det sunde og lækre alternativ til vand

Det er vigtigt at få vand hver dag for at kroppen kan fungere ! Vidste du at 60 % af vores kropsvægt består af vand?

Stil efter at drik omkring 2 liter hver dag. Eventuelt mere hvis du træner eller hvis du sveder mere pga. varmen. Hvis det er meget varmt kan man faktisk godt svede, og jeg citererer NNR (vores bibel på studiet), severel litres per day in a warm enviroment. Så huske nu at drikke vand :) !

Men bliver det lidt for kedeligt kun at drikke vand, så har jeg et rigtig godt alternativ, nemlig KOKOSVAND. Kokosvand er det vand man finder inde i unge kokosnødder. Jeg synes det smager super godt! Jeg er blevet lidt afhængig af det, og hvis ikke det var for prisen havde jeg nok haft en karton stående i køleskabet hele tiden.  Jeg har prøvet nogle forskellige mærker, men "Cocovita" er den jeg bedst kan lide. Synes de andre har en smag af konserveringsmiddel. Men denne er så god som en frisk kokosnød.


Den kan købes i Irma. En lille koster vidst 19 kr. Man kan også få en stor karton til 39. Det er lidt pebret, men det er nu lækkert med noget andeledes og eksotisk engang imellem :)




Kokosvand er vidst også blevet et hit blandt de kendte celebs, så hvis man vil være med på moden, så er det nu, haha. Jeg tror at det skyldes at kokosvand er blevet hypet som en rigtig sundhedsdrik, pga. det høje indhold af electrolytter (elektrolytter er kropssalte). Drikke med et højt indhold af electrolytter finder man også i sportsdrikke. Men disse elektrolytter skulle være vigtige at få efter træning og andet hårdt fysisk arbejde, da det så vil gå ind og oprette balancen, efter at man har svedt og tabt salt. Om det ligefrem er nødvendigt at indtage, skal jeg ikke kunne sige og om det er meget bedre end vand skal jeg heller ikke kunne sige, men godt smager det, og det er jo det vigtigste :)    



   

torsdag den 9. juni 2011

Sunde mexicanske pandekager

Her kommer det første madindlæg :)

Til aften lavede kæresten og jeg sunde mexicanske pandekager. Vi varmer lidt op til at vi skal til Mexico til sommer (kan ikke vente!)..

Retten er nem at lave, dog lidt tidskrævende. Men når man er to tager det ca. en time. Med god musik eller en god snak er den time hurtigt passeret :)
Denne ret vil jeg vurdere er beregnet til 2-3 personer .. Der bliver til ca. 15 pandekager. Men det er svært at sige hvor mange pandekager der skal til for at man kan blive mæt. Der skal ca. 5 til at mætte mig, men har veninder der bliver mæt af 2, så det er meget forskelligt. Derfor kan opskriften formentlig også være beregnet til en familie på 4:)

Opskriften er desuden glutenfri og laktosefri hvis nogen skulle have intolerance for disse... Jeg er selv laktoseintolerant så alle mine opskrifter vil ikke indeholde mælk..




Salsa:

Hak nedenstående i tern:
- ½ moden mango
- ½ rød peberfrugt
- ½ æble eller pære
- 3 stængler forårsløg (det grønne)
- et kvart rødløg
- et lille bitte stykke rød chili (alt efter smag)

Pres:
- 1 lille hvidløg.
- 1 til 2 skiver citron eller lime (smag til)

Pluk:
- En lille håndfuld mynteblade og basilikumblade eller korianderblade.

Alt skal bare blandet.
Slut af med friskkværnet peber og nogle dråber "fishsauce". Hvis ikke du har det, så brug lidt salt, men jeg vil virkelig anbefale dig at få fat i "fishsauce" da det giver en virkelig god saltet smag i maden. Anderledes end salt.. Du skal ikke lade dig skræmme af lugten, for det lugter utrolig ulækkert af rådne gamle fisk (hvilket det faktisk også er).. Men ... Det smager altså fantastisk i små mænger :)

Denne salsa giver retten en friskhed, så den kan ikke undværes efter min mening.



Guacamole:
Mos:
- 2 avocadoer

Pres:
- 1 stk hvidløg
- ½ citron eller lime

Hak:
- ½ tomat i

Smid:
- En håndfuld majs ned i massen og rør godt rundt

Og igen til sidst... et lille pif med nogle dråber "fishsauce"

Kødfyld:

Her skal du bruge:

- Et ordentligt skvæt olivenolie.
- 1 hvidløg
- 1 rødløg
- En kvart squash
- En kvart Aubergine
- Hakket oksekød (Please køb noget økologisk hvis du har mulighed for det. De søde køer har det altså bare bedre og så er det kun omkring 4 kroner dyrere end konventionelt kød i Netto)
- ½-en hel dåsepure
- ½ tomat (du kan jo bruge den anden halvdel fra Guacemolen :) )
- et par stængler forårsløg

Krydr til med
- Paprika
- Cayennepeber
- Spidskummen
- Stødt koriander
- Salt og Peber

Følg denne rækkefølge når du steger :
1. Hvidløg og løg
2. Kødet
3. Krydr kødet
4. Grøntsager
5. Tomatpure
6. Lidt vand så det kan simre



Hvis man er vegatar foreslår jeg at erstatte kødet med kidneybeans eller brune bønner. Husk de skal være opblødte i ca. 12 timer og koges i en times tid til de er møre.


Pandekager (ca. 15 stk):

- 4 æg
- 5 dl soyamælk (eller rigtig komælk hvis du tåler det)
- 4 dl majsmel
- ½ tsk salt
- en lille knivspids spidskommen hvis du har det.

Steges i olivenolie :)


Tadaar så er det klar og så skal de jo bare rulles som tortillas :) Nogle salatblade vil forresten også gøre godt..




Lige til sidst... Brug hvad du har i køleskabet. Hvis du ikke lige har squash så skidt med det. Gør det så nemt for dig selv som muligt. Mængderne er også hvad jeg ca. putter i. Jeg laver altid mad på gefühlen, så mængdeangivelserne er vejledende :)

Bon Appetit

Velkommen

Hej alle

Velkommen til min nye blog. Som navnet på bloggen indikerer, handler bloggen om mad. God mad, sund mad, indbydende mad og ikke mindst mad som jeg bliver glad af at spise. Jeg håber at jeg med denne blog kan inspirerer dig og andre til at lave lækker mad som både kroppen og smagsløgene vil råbe hurra for. Jeg er selv MEGET dedikeret til mad. Jeg tænker næsten altid på mad :) - Og har stort set altid noget mad i munden.  På studiet er jeg vidst nok også lidt kendt for at have mad med til en mindre hær og alt muligt forskelligt mad som jeg tit må forklare til nysgerrige ... Så nu tænker jeg at jeg vil gøre det her :) - Og by the way, så læser jeg (sjovt nok) Ernæring og Sundhed. Så der vil helt sikkert også komme nogle sundhedsindslag hist og her :)

Kærlig Hilsen Anabell