torsdag den 9. juni 2011

Sunde mexicanske pandekager

Her kommer det første madindlæg :)

Til aften lavede kæresten og jeg sunde mexicanske pandekager. Vi varmer lidt op til at vi skal til Mexico til sommer (kan ikke vente!)..

Retten er nem at lave, dog lidt tidskrævende. Men når man er to tager det ca. en time. Med god musik eller en god snak er den time hurtigt passeret :)
Denne ret vil jeg vurdere er beregnet til 2-3 personer .. Der bliver til ca. 15 pandekager. Men det er svært at sige hvor mange pandekager der skal til for at man kan blive mæt. Der skal ca. 5 til at mætte mig, men har veninder der bliver mæt af 2, så det er meget forskelligt. Derfor kan opskriften formentlig også være beregnet til en familie på 4:)

Opskriften er desuden glutenfri og laktosefri hvis nogen skulle have intolerance for disse... Jeg er selv laktoseintolerant så alle mine opskrifter vil ikke indeholde mælk..




Salsa:

Hak nedenstående i tern:
- ½ moden mango
- ½ rød peberfrugt
- ½ æble eller pære
- 3 stængler forårsløg (det grønne)
- et kvart rødløg
- et lille bitte stykke rød chili (alt efter smag)

Pres:
- 1 lille hvidløg.
- 1 til 2 skiver citron eller lime (smag til)

Pluk:
- En lille håndfuld mynteblade og basilikumblade eller korianderblade.

Alt skal bare blandet.
Slut af med friskkværnet peber og nogle dråber "fishsauce". Hvis ikke du har det, så brug lidt salt, men jeg vil virkelig anbefale dig at få fat i "fishsauce" da det giver en virkelig god saltet smag i maden. Anderledes end salt.. Du skal ikke lade dig skræmme af lugten, for det lugter utrolig ulækkert af rådne gamle fisk (hvilket det faktisk også er).. Men ... Det smager altså fantastisk i små mænger :)

Denne salsa giver retten en friskhed, så den kan ikke undværes efter min mening.



Guacamole:
Mos:
- 2 avocadoer

Pres:
- 1 stk hvidløg
- ½ citron eller lime

Hak:
- ½ tomat i

Smid:
- En håndfuld majs ned i massen og rør godt rundt

Og igen til sidst... et lille pif med nogle dråber "fishsauce"

Kødfyld:

Her skal du bruge:

- Et ordentligt skvæt olivenolie.
- 1 hvidløg
- 1 rødløg
- En kvart squash
- En kvart Aubergine
- Hakket oksekød (Please køb noget økologisk hvis du har mulighed for det. De søde køer har det altså bare bedre og så er det kun omkring 4 kroner dyrere end konventionelt kød i Netto)
- ½-en hel dåsepure
- ½ tomat (du kan jo bruge den anden halvdel fra Guacemolen :) )
- et par stængler forårsløg

Krydr til med
- Paprika
- Cayennepeber
- Spidskummen
- Stødt koriander
- Salt og Peber

Følg denne rækkefølge når du steger :
1. Hvidløg og løg
2. Kødet
3. Krydr kødet
4. Grøntsager
5. Tomatpure
6. Lidt vand så det kan simre



Hvis man er vegatar foreslår jeg at erstatte kødet med kidneybeans eller brune bønner. Husk de skal være opblødte i ca. 12 timer og koges i en times tid til de er møre.


Pandekager (ca. 15 stk):

- 4 æg
- 5 dl soyamælk (eller rigtig komælk hvis du tåler det)
- 4 dl majsmel
- ½ tsk salt
- en lille knivspids spidskommen hvis du har det.

Steges i olivenolie :)


Tadaar så er det klar og så skal de jo bare rulles som tortillas :) Nogle salatblade vil forresten også gøre godt..




Lige til sidst... Brug hvad du har i køleskabet. Hvis du ikke lige har squash så skidt med det. Gør det så nemt for dig selv som muligt. Mængderne er også hvad jeg ca. putter i. Jeg laver altid mad på gefühlen, så mængdeangivelserne er vejledende :)

Bon Appetit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar